בת 3 שוקלת 18 ק"ג

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

05/11/2016 | 22:51 | מאת: איה

שלום רב, בתי בת ה3 שוקלת 18 ק"ג שגובהה 99 ס"מ. איננו מתגוררים בישראל אלא באיטליה והדיאטה שלה בגן היא דיאטה ים תיכונית שנבנתה ע"י תזונאית ילדים. בבית איננו מחזיקים חטיפים או מתוקים באופן קבוע ומעדפים צריכת פירות, גם אם כי מדי פעם חוטאים ב"שטויות" (בערך 2 פעמים בשבוע מחוץ לבית). בקיץ לעומת זאת אוכלים בערך ארטיק/כדור גלידה ביום עם כל ילדי הגן כארוחת ארבע. היא אינה שותה דבר מלבד מים וחלב פרה דל שומן (לא אוהבת לשמחתנו, חלב פרה עד 250 מ"ל ביום) היאני נולדה כפגה בוגרת במשקל 2,8 ובחודשים החיים הראשונים עלתה בערך 2 ק"ג בחודש (הנקה משולבת) ובגיל 9 חודשים שקלה 11 קג. ההרגשה שלנו תמיד שהיא פשוט סוחבת איזה משקל עודף מגיל צעיר וקיוותי שעם הגיל ודיאטה פחות או יותר מאוזנת (תודות לגן אותו היא פוחדת מגיל 10 חודשים) יחס משקל גובה יתאזן. רופאת הילדים המקומית לא ממש עוזרת ואומרת שהכל בסדר, אבל הייתי רוצה לקבל הכוונה לגבי גודל המנות המומלצות בגיל זה כדי לעזור לה להתאזן בלי שתרגיש מקופחת ביחס לחברים ולסביבה. אודה לכל הכוונה שתוכלו לספק.

אם הילדה אוכלת מאוזן ואין נשנושיאדה כל היום ושותה מים ואוכלת פירות וירקות אין לך מה לנסות לשלוט על כמויות ,מה שכן אפשר לעשות שתהיה יותר פעילה גן שעשועים ,אופניים עם גלגלים זה יעזור בעתיד . בקשר לגודל המנות המנת בשר צריכה להיות כמו היד שלה 40-50 גרם וכמות הפחמימות 4 כפות אורז או פתיתים או פסטה או פחמימה אחרת וכמובן לא לצפות בטלויזיה בזמן ארוחה . תנסו לאכול בחוץ פעם ב3 שבועות ולא פעמיים בשבוע זה הרבה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים