רטלין וירידה במשקל אצל ילדים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/11/2016 | 12:29 | מאת: דן

לכבוד ד"ר עקיבא פרדין בני בן ה 10 , נוטל פוקלין במינון 40 מ"ג , הוא התחיל לפני 3 חודשים, משקלו 25-26 קילו והגובה 1.30 יש לציין שהכדור מאוד עוזר לו בלימודים, אבל שמתי לב שהוא אינו מעלה במשקל וטוען שאחרי הכדור הוא מרגיש שבע, רק לאחר שחולפת השפעת הכדור בסביבות 15:00 הוא מתחיל לאכול כהורה מודאג , מה ניתל לעשות? בתודה דן בתודה גדי

אני לא הרופא אבל אענה לשאלה . ילדים שלוקחים ריטלין אין להם תאבון בזמן השפעת התרופה לכן מדלגים בדרך כלל על ארוחת בית ספר ולפעמים ארוחת צוהריים תלוי בזמן ההשפעה של התפרופה לכן אני מציעה לך לבקש מהרופא שיפנה אותך לדיאטנית ילדים בק"ח על מנת לסדר את התפריט כך שיצלח לעלות במשקל אם צריך . לפעמים יש צורך בתוספים מיוחדים מועשרים שאנו משלבים בתפריט של הילד

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים