ירידה בכמות האוכל - תינוק בן 9 שבועות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/10/2016 | 11:15 | מאת: רביד

שלום רב, אנו הורים חדשים ורוצים להתייעץ, תינוק בן 9 שבועות. עד לפני שלושה שבועות התינוק אכל 90-120 לפני כשבועיים הילד חלה בהצטננות,שיעול וליחה והתחיל לאכול פחות מהתמ"ל 40-90(חלבי) בעצת הרופא החלפנו את התמל לתמל צימחי ואכן חלה עליה בכמות 60-100 כשהבריא התינוק חזר לאכול 100-120 אך עדיין מהתמל הצימחי ונשארנו איתו, במקביל ירדו הגזים משמעותית אך הצואה יצאה קשה יותר עד לממש מצב שהיא נראית כמו פלסטלינה. כרגע כבר 3 ימים שהתינוק אוכל רק 40-80 מהתמ"ל הצימחי ואנו רוצים לדעת אם הירידות והעליות בכמות האוכל הן תקינות, כמו כן, הבנתי שביציאת שיניים אוכלים פחות, הילד מכניס המון ידיים לפה ויש רוק אבל הוא רק בן חודשיים ושבוע...אז קצת מפליא. אשמח לחוות דעת. תודה.

10/10/2016 | 12:24 | מאת: רביד

בנוסף, הילד חיוני, משחק ולא נראה שכואב לו משהו, לגבי האוכל- כל מה שרשמתי מדובר על 3-4 הפסקה בין אוכל לאוכל, ולפעמים גם כשאוכל 30 אז יש הפסקה של 4 שעות.

קודם כל תחזירי אותו לתמ"ל רגיל .לתת תמ"ל צמחי בגיל הזה לא מתאים רק מגיל חצי שנה . בנוסף לפעמים תינוקות אוכלים פחות וזה לא אומר שזה ימשיך כך. הייתי מציעה שתחכי את צריכה לשקול אותו כל חודש ותיראי מה קונה עם המשקל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים