ילד בן 6 שאוכל כמו מבוגר - מה לעשות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/09/2016 | 00:36 | מאת: מירי

שלום רציתי לשאול לגבי בני, עוד לא בן שש. יש לו תאבון כמו של מתבגר..... תמיד הוא אהב לאכול. והכל... (גם מאכלים שילדים לא תמיד אוהבים כמו סלק, תרד, או תבלינים מיוחדים). אבל ניראה לי שזה כבר די מוגזם. הוא אוכל ממש המון. דווקא בין ארוחות הוא לא מנשנש, וממתקים/חטיפים אוכל ממש מעט. אבל בארוחות עצמן אוכל מנה יפה, תמיד תמיד מבקש עוד.... ואם יש ארוחה מאוד מגוונת עם הרבה אפשרויות (למשל בערב שישי) לא יירגע עד שיטעם מה כ ל, כולל לבקש תוספות. ואם אחותו (התאומה...) תשאיר בצלחת אז הוא יבקש לאכול גם את מה שהשאירה.... בדקתי בגן וגם שם הוא מאוד אוהב לאכול ותמיד מבקש עוד תוספת. הוא לא שמן (אבל גם לא רזה...) וגם אוהב ספורט ודי פעיל. אבל זה מטריד אותי שהוא אוכל יותר מאחיו בן 14.... יש לציין שאבא שלו כל החיים נלחם במשקל ומגיל 13 שהפסיק לעשות פעילות גופנית התחיל לתפוח... מה לעשות? להגביל? ובגן? תודה

אם יש סדר ואוכל מאוזן לא הייתי מתערבת מה שכן הוא לא צריך לאכול שאריות וכאן את צריכה להפעיל את הסמכות שלך בנוסף עושה ספורט וזה מצויין

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים