צריכת חלבונים לבן שנתיים ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

19/08/2016 | 10:02 | מאת: יעל

 שלום רב. אני מעוניינת לדעת כמה חלבון צריך לצרוך ילד בן שנתיים ושמונה חודשים במשקל 11 ק"ג.  בדרך כלל הילד אוכל:  בארוחת הבוקר: 1 ביצה (בעיקר את החלבון).  2 כפות גבינה לבנה 5% שומן.  1/2 כוס חלב פרה  בארוחת ביניים או ערב: 1 גביע יוגורט 150 גרם.  בארוחת צהריים: מנת עוף/בקר רזה  ובין היתר: טחינה גולמית.  מידי פעם: קטניה כמו אפונה ירוקה, עדשים כתומות.  2 שקדים מגוררים ו- 2 תמר מג'הול (לא יודעת אם יש קשר לחלבון).  שמעתי לאחרונה שצריכת חלבון יתר אינה בריאה אז רציתי לדעת האם צריכה זו מספקת ואינה גדולה מידי.  דרך אגב: הוא נמוך ורזה ביחס לילדים בני גילו, מה ניתן להוסיף לתזונה על מנת שישפיע על צמיחה חיובית.  תודה רבה, יעל

הבן שלך אוכל מספיק חלבונים לא הבנתי אין לו ארוחת ערב : לדוגמא לחם עם גבינה וטונה וירק או לחם עם אבוקדו וביצה וירק יוגורט כא ביניים בקשר לקומה נמוכה ,לכי לרופא ילדים שלך ותבקשי שתראה לך את העקומות גדילה שלו ואם תיראה שיש בעייה תשלך אותך לבירור אצל רופא מומחה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים