מדידת כמות תמ"ל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

09/07/2016 | 17:18 | מאת: אדוה

שלום רב, יש לי בן בן 7 שבועות הניזון מתמ"ל. נאמר לנו בטיפת חלב שבגיל זה מומלץ לאכול 7-8 ארוחות של 140-150 מ"ל בממוצע לארוחה. שאלתי היא האם המדידה הנהוגה היא לפי כמות המים בלבד או לפי כמות המים אבקה? כלומר: אם הכנתי בקבוק ובו 120 מ"ל מים 2 כפות אבקה (וכך כמות הנוזל בבקבוק עלתה ל- 140 מ"ל) והתינוק סיים את הבקבוק, האם זה נחשב שאכל 120 או 140 מ"ל? ושאלה נוספת - נאמר לנו לשים קודם את המים בבקבוק ורק אז להוסיף את האבקה. האם אכן חשוב לעשות זאת כך או שניתן גם לשים קודם את האבקה ואח"כ להוסיף מים? (כשנמצאים מחוץ לבית זה יותר נוח להכין את האבקה בבקבוק מראש ולהוסיף מים ממש לפני הארוחה) תודה!

אם הכנת 120 מים עם 2 כפות מדידה של אבקת תמ"ל לחשב כ120 סמ"ק וכגם עם עולה ל130-140 סמ"ק (בעיקרון לא עולה ל140 סמ"ק ) את יכולה לשים את האבקה בבקבוק ולאחר מכן להוסיף 120 מים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים