תזונה מתאימה לפעוט בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/06/2016 | 16:16 | מאת: יוסי

היי בננו בן שנה וחצי. בקשר לתזונתו, 1) האם זה נכון שמזון עתיר סיבים יכול להפריע לספיגה ויטמינים מינרלים וכו אצל פעוט? קראנו שצריך לצמצם מזון כזה. האם זה נכון? אנחנו מעשירים את התזונה של התינוק עם קינואה,אפונה,בטטה,עדשים ירוקות וכו. בכל ארוחת צהריים יש לפחות מנה אחת מהסוגים הללו. ובארוחת בוקר יש כריך קמח מלא. 2) המזון היחיד שאינו עתיר סיבים הוא פסטה רגילה, פטיטים, קמח רגיל וכדומה. לכן הגדלנו את הכמות של המזון הזה בתזונת התינוק והוא אוכל מזון מבוסס על אלו לפחות פעמיים ביום על חשבון מזונות עתירי סיבים. האם זה מזון בריא ומזין לפעוט? כעקרון עושה צרכים לפחות פעם ביומיים, רוב הזמן פעם ביום. תודה מראש!

זאת שאלה טובה . הכל במידה . נכון שבסיבים יש חומצה פיתית שמונעת ספיגה של מינרלים כמו אבץ ,ברזל .. אבל שוב הכל במידה .האוכל של פעוט לא צריך להתבסס רק על מזון מלא ,תגוונו לדוגמא אם אתם מרגילים אותו לאכול לחם מלא אז באותו יום יהיה למשל אורז לבן עם אפונה .בסדר גמור שאוכל גם פסטה לבנה ,או פתיתים וגם באותו יום יכול לאכול גם קינוא בקיצור תגוונות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים