תזונה בגיל שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/06/2016 | 20:08 | מאת: יערה

בני בן שנה וחודשיים. לפני כשבועיים הפסקתי להניק (טרם קיבלתי מחזור ואשמח לילד נוסף בזמן הקרוב). נהג לינוק בבוקר כשהתעורר ולפעמים גם בערב לפני השינה (לא תמיד). כמעט ולא היה מתעורר בלילות. ניסיתי לא לספק תחליף להנקה מאחר ואוכל ארוחות יפות אבל התחיל להתעורר בלילות. בלית ברירה התחלתי לתת תמ"ל לפני השינה, וכיום כמעט לא מתעורר בלילה. אפרט את הארוחות שאוכל כיום- כשעה אחרי שמתעורר בבוקר דייסה (כ-3 כפות) כל בסיס חלב עיזים או פרה עם פרי ושקדיה (לא מסכים לאכול לפני זה, אם אציע בקבוק הוא ייקח אבל אז לא ירצה דייסה ולא יהיה זמן לפני הגן), ארוחת 10 בגן פרוסה עם ממרח (גבינה כלשהי או אבוקדו) וירקות, ארוחת צהריים מגוונת (משלימים לו גם עם מרק טחון כי עדיין לא לגמרי שבע ממוצק ממש), ארוחת ביניים יוגורט עם פירות וארוחת ערב משתנה (יכול להיות חביתה עם גבינה ולחם ואבוקדו, פשטידה, פירה עם קציצות ירק, סלט חצילים וטוסט וכו'). אוכל עד ששבע. כשעה אחרי ארוחת ערב מביאה בקבוק מטרנה של 180 עם כף דייסה לפני השינה. שאלותיי: 1. איך יודעים שבאמת זקוק לבקבוק או שזה הרגל? 2. האם ניתן להציע משהו אחר במקום התמ"ל לפני השינה? 3. האם בבוקר מספיקה דייסה על בסיס חלב או שכדאי לתת גם בקבוק בנוסף? תודה רבה

את לא צריכה לתת דייסה . בערב אם אוכל היטב הוא יקח פחות מהבקבוק לכן באופן טבעי הבקבוק של הערב ירד .את יכולה לנסות לתת בסוף ארוחה יוגורט אבל לא בטוח שירצה לסיים . הבקבוק של הבוקר מספיק ולא צריך דייסה .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים