בעיית מרקמים - תינוק בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/04/2016 | 14:53 | מאת: ליאור

היי, בני בן שנה וחודש (נולד פג גבולי בשבוע 35+6) . יש 2 בעיות עיקריות: 1. הוא כמעט נחנק פעמים רבות כשאוכל מאכלים במרקם שאינו טחון או כשנותנים לו ביס גדול מדי..(עושה תנועה כאילו מקיא) זה קורה לו גם כשאוכל קציצות רכות מאוד או אפונה\גזר\עדשים מעוכים. אוכל קשה\קראנצ'י לא נותנת לו בכלל חוץ מבמבה\בייבי ביס מדי פעם, כל ארוחה מלווה בחשש.. יש לציין שאנחנו לא "דוחפים" לו אוכל וזה יכול לקרות גם כאשר אוכל לבדו 2. הוא לא מסוגל לאכול כשיש סביבו הרבה אנשים, בארוחות משפחתיות למשל, למרות שהוא רעב, עד שכבר מגיע שלב שהוא נהיה מאוד רעב ובסוף מקבל בקבוק. אשמח לעזרה והכוונה..תודה רבה!

הייתי ממליצה ללכת ליעוץ במרפאה תזונה ילדים ותינוקות בבית חולים או מרפאה בק"ח דיאטנית תינוקות . יש ילדים שיותר רגישים לראשים וגירויים ןלכן צריך להתחשב בזה אפשר גם לקבוע תור אצל קלינאית תקשורת מומחת לתינוקות על מנת לעשות ערכה בקשר לאכילת מוצקים ולראות איך אתם מתקדמים בהצלחה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים