אנמיה בבת שנה שאוכלת הכל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/04/2016 | 08:19 | מאת: חני

שלום. בגיל 9.5 חודשים התגלה בבדיקות דם שגרתיות כי ביתי אנמית, וניתן לה מינון טיפולי של 18 טיפות ברזל ביום, אותן ביקשתי שיתנו לה בגן יחד עם ארוחת הפירות (הבנתי שזה משפר את הספיגה). אתמול, בגיל שנה, היא עשתה בדיקת דם חוזרת ואין שינוי במצב האנמיה. במהלך היום ביתי אוכל ארוחות מלאות מכל אבות המזון (כולל הודו, עוף, קטניות), היא יונקת לפני ארוחת ערב, מקבל ארוחת ערב שלרוב כוללת ירק, פחמימה כלשהי ואו שניצל, או ביצה או טונה או סרדינים. היא יונקת בסמוך לשינה, ועוד מתעוררת לפחות פעמים במהלך הלילה לינוק. וגם דורשת לינוק ולאכול דבר ראשון על הבוקר. היא שומרת על אחוזנים מאז החודש הראשון (50 בגובה 85 במשקל).אציין שהיא נמרצת ומפותחת מאוד ואינה נראית אנמית. 1) האם יש משהו שניתן להוסיף לתפריט, או אולי שינוי של סוג ברזל, שעשוי לשפר את הספיגה? 2) האם הרצון שלה לאכול המון בלילה יכול להיות קשור? היא נרדמת עצמאית (יש הפרדה בין הנקה לשינה) ולעיתים אני שומעת אותה מתעוררת בלילה וחוזרת לישון, אבל כשהיא רוצה לינוק שום דבר לא מרגיע אותה. 3) האם יש משהו שניתן לתת לה לארוחת ערב שיתרום לתחושת השובע במהלך הלילה (שואלת כי בני הפסיק לינוק בלילות בבת אחת כשהתחיל לקבל ביצה לפני השינה)?

אני מציעה לך שאת תיתני את הברזל כאשר חוזרת מהגן עם חתיחת פרי למשל .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים