אי אכילת מוצקים אצל תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

03/04/2016 | 11:15 | מאת: טופי

שלום לכולם, בני בן שנה וחמישה חודשים. מגיל שישה חודשים התחיל באכילת מוצקים.המוצקים הניתנו לו הם מגוונים אך כולם באופן טחון(עי בלנדר), בכל פעם שניסינו לתת לו מוצק שאינו טחון תגובתו הייתה: ריפלקס הקאה או אגירת מזון מוצק בפה. כאשר אוכל את ארוחות המוצקים אוכל היטב בבוקר:חביתה, אבוקדו גמבה עגבניה קוטג גבינה וכו. אך הכל טחון בבלנדר. ברגע שמעבירים למוצק רגיל כמו חביתה שאינה טחונה מסרב לאכול. אותו דבר גם בארוחת הצהריים. אוהב לאכול מגוון: עוף, קציצות בשר, תירס ברוקלוי תפוח אדמה בטטה בצל הודו נקבה וכו. אך הכל טחון כשאינו טחון (אפילו כשזה מרוסק במזלג) מסרב לאכול. במעקב בטיפת חלב במשקל וגובה תקינים.רוב השיניים כבר צמחו, וובבדיקה אצל אף אוזן גרון הכל תקין ומערכת הבליעה והעיכול תקינים.. הוא נמצא עדיין בבית ולא בגן. עוד מעט (לאחר פסח) הוא נכנס לגן ואני מודאגת מאוד. מה עלי לעשות על מנת שיאכל אוכלרגיל? ולא טחון. יש לציין שכאשר הוא מסרב לאכול מוצק שאינו טחון , לאחר כחצי שעה אני מאפשרת לו לאכול את הארוחה במצב טחון. והוא אוכל אותה היטב. האם עלי להפסיק זאת? אודה לכם על תשובתכם.

אחרי פסח נכנס לגן והייתי מחכה שהם ילמדו אותו ואני מאמינה שיסתדר : פשוט את צריכה להתקדם בהדרגה ממזון טחון גס עד מרקמים שונים אבל אם את לא מסתדרת גם כך הוא נכנס לגן הוא ילמד ואין לך מה לדאוג

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים