חשד לרגישות לחלב, וגזים שמעירים בגיל 10 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/02/2016 | 08:06 | מאת: חני

הבת שלי בת כמעט 10 חודשים ויש חשד לרגישות למוצרי חלב: התזונה שלה התבססה על הנקה בלבד עד גיל 4 חודשים ומאז הנקה ומוצקים. מאז הלידה היתה פולטת הרבה אבל שמרה על אחוזונים והיתה נינוחה, ולקראת גיל 3 חודשים החל ריפלוקס סמוי (היתי רואה אותה עושה תנועה של הקאה, בולעת ומתחילה לצרוח) שהכאיב לה מאוד. ניסיתי להפסיק לחלוטין מוצרי חלב, והפליטות והצרחות פסקו לחלוטין. בין גיל 4 ל 6 חודשים ניסיתי מספר פעמים לאכול משהו חלבי, וביממה לאחר מכן תמיד היו פליטות רבות. בגן מעוניינים לנסות לתת לה מוצרי חלב (כיום היא אוכלת בשרי ופרווה בלבד, ומלבד מוצרי חלב אוכלת בשמחה הכל), ואני רוצה לדעת כיצד ניתן לבדוק אם הרגישות עברה, ומה הדרך הנכונה לבדוק, ובאופן כללי להתחיל עם מוצרי חלב. עוד משהו קטן - היא לא סבלה מקוליק ותמיד שחררה יפה גזים בהנקה, אבל היא עדין מתעוררת בלילה מגזים וחוזרת לישון רק אחרי שהיא עושה פוק שמשתחרר בהנקה. אציין כי היא נרדמת לבד בלילה ושכשדברים אחרים מעירים אותה, נגיד שיעולים, היא ממלמלת לעצמה וחוזרת לישון. האם יש מה לעשות בעניין כדי שגם אמא תוכל לישון?

תבקשי הפנייה לרופא גסטרו ילדים על מנת לבדוק אם עדיין או שצריך להתקדם בקשר לגאזים תנסי פרוביוטיקה לילדים (יש ביוגאיה וזה בצורת טיפות )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים