משקל תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

28/01/2016 | 23:55 | מאת: אמא

שלום ,אני אמא לתינוק בן חצי שנה. נולד 2650 .השקילה האחרונה היתה לפני 3 שבועות ושקל 6165.(61 ס"מ) אנחנו נמוכים ומשני הצדדים במשפחה יחסית נמוכים... הוא קטנציק ואני ממש בחרדות סביב נושא המשקל. כל שקילה בטיפת חלב מלווה בדפיקות לב. יש לי רצון שיהיה תינוק שמנמן... בבת הגדולה פיתחתי חרדות והפרעות אכילה כי היתה פגה וקטנה ואני מרגישה שזאת בעיה אצלי. מה עלי לעשות? כמו כן התינוקי שלי טועם טעימות (בטטה, בננה, תמר, תפוח אדמה, גרבר.. ) אבל לא בתור ארוחה. (2 כפיות קטנות)אחרי חצי שעה רעב ואוכל מטרנה. (עד לפני חודש ינק,) גם כמויות של מטרנה לא אוכל הרבה. גג 90 ..וגם זה בלחץ. מבאס אותי לקרוא באינטרנט שבגילו אמורים לאכול 180 בערך. מה לא בסדר איתו? אשמח לתגובה תודה

שלום את יכולה להיות רגועה כי הילד שלך הכפיל את משקלו בגיל חצי שנה וזה בסדר גמור (אפילו יותר ) מבחינת טעימות את צריכה להתקדם כי הוא בן חצי שנה לכן מה שאני מציעה בגלל שאת בלחץ ואין ממה תקבעי פגישה אצל דיאטנית תינוקות אצלך בקופה על מנת שתלווה אותך ותדריך אותך איך להתקדם עם ארוחות . בנוסף אין לך מה להשוות עם תינוקות בני גילו ,כל אחד אוכל את הנפח שהילד צריך ולא אנו קובעים כמה הוא צריך לאכול בהצלחה

31/01/2016 | 23:09 | מאת: אמא

בריגיט אני מודה לך על התגובה המרגיעה והמועילה . כיף לשמוע ממישהי בעלת ידע וניסיון שהוא בסדר גמור... אכן אקבע לו תור אצל דיאטנית. מה אני עושה עם עצמי שקשה לי לקבל את זה שהוא פיצי מידי? אני ממש בתחרות . אשמח לטיפ מימך תודה תודה!!!

20/02/2016 | 23:47 | מאת: אמא

שלום. בהמשך לשאלתי האחרונה לגבי משקל בני. לאחר השקילה ששקל 6150 נשקל שוב לפני שבוע (בן 6.6 חודשים) ושקל 6350 . עלה מאתיים גרם בחודש!! האחות לא ניראתה מודאגת כי אמרה שלקח לגובה. עדיין אני מאוכזבת מהמשקל. בהתחלה עלה יפה 300 גרם לשבוע. מה אפשר לעשות,? יש לציין שעכשו כנראה עובר את התהליך של בקיעת שיניים שטרם יצאו ואין לו תאבון והוא מצונן. מייאש אותי!

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים