האכלה בלילה לתינוק

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

30/09/2015 | 04:17 | מאת: ליאת

בני בן 7 חודשים (חצי שנה מתוקן) נולד 2.600 וכיום שוקל כבר 8 קילו- משקל תקין לגילו אחוזון 30 ביחס לגילאי 7 חודשים (אחוזון 75 ביחס לגיל המתוקן). הנקה מלאה ולאחרונה התחלת מוצקים בהדרגה. מגיל 3 חודשים בערך התחיל לישון לילה שלם עד חמש וחצי בבוקר רצוף ללא ארוחות. לאחרונה החל לקום שוב בלילה ונתתי לו לאכול. זה התחיל מהקדמה של הארוחה ל4 בבוקר ולאט לאט שעת ההאכלה בלילה רק מקדימה את עצמה עד שלפעמים כבר הגיעה ל1 ולפעמים גם מתעורר כבר ב22:00 . בשבוע-שבועיים האחרונים הוא התחיל לקום כל שעתיים- שעה וחצי. אני מרגישה שלתת לו אוכל בלילה רק דירדר את השינה שלו... האם יש לו צורך תזונתי לאכול בלילה? הוא גדל מצוין כבר 4 חודשים בלי זה וזה פשוט רק מחמיר כך שאני גם מרגישה שהוא מעביר את הארוחות שלו ללילה... תודה רבה

את צודקת ואת צריכה לעשות סדר לפעמים כן קמים בליילה לאכול אבל בתנאי שהם אוכלים בצורה מסודרת ביום לכן תעשי סדר תני לו לאכול כל 3-4 שעות ולא לפני בקשר למוצקים ארוחה היא לפחות 120-150 סמ"ק לכן יתכן שאת צריכה עדיין להשלים לו בארוחה אם אוכל מעט מאוד מוצקים

01/10/2015 | 09:00 | מאת: ליאת

הוא אוכל מאוד מסודר ביום- כל שלוש-ארבע שעות ארוחה. 5 ארוחות מלאות ביום. משלימה לו בקבוק שאוב אחרי ארוחת המוצקים עד שיתבסס. אני יכולה אם כך להניח שאין לו צורך בארוחה לילית ולגמול אותו? השינה שלו הפכה להיות ממש לא טובה מאז שחזר לאכול בלילה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים