מינון פוליקוז

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

28/06/2015 | 12:02 | מאת: דנדה

הי, אני אמא לילד בן כמעט 9 חודשים שלא עולה כמעט בכלל במשקל לאחרונה (בחודש סביב ה 50 גרם), סה"כ שוקל כ 7 ק"ג. הומלץ לי לפי רופא הילדים להוסיף פוליקוז לכל בקבוק שהילד אוכל, הרופאה המליצה על 3 כפות לכל בקבוק של 150 מ"ל, ואם זה בקבוק של 120 מ"ל אז 5 כפות. נשמע לי המון, האם אני טועה? אני ממש חוששת לעשות לילדי נזק בכך ש"אפטם" אותו בכל בקבוק עם 3 כפות פוליקוז ואגרום איזשהו נזק... האם החשש שלי מוצדק? מהי הכמות הרצויה לכל מ"ל כאשר מכינים בקבוק? על התווית של הפוליקוז אין כלל הנחיות. תודה, דנדה.

פוליקוז הוא סוכר שאין לו טעם מתוק ולפעמים מוסיפים אותו לפגים תינוקיות שלא עולים במשקל את מדברת על 3 כפות זה הרבה מאוד וגם צריך לבדוק אם הוא צריך את זה או תוסף אחר לכן אני מציעה שתקבעי תור לדיטנית ילדים בק"ח על מנת שתוכל לעשות ערכה תזונתית והיא תדריך אותך בדיק אם לתת וכמה בינתיים תשימים 5% פוליקוז עד שתפגשי עם דיאטנית כלומר בבקבוק של 120 סמ"ק יש להוסיף כפית מטבח של פוליקוז וב150 סמ"ק 1.5 כפית

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים