צריכת חלבון, ילד בן שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

23/06/2015 | 15:31 | מאת: ענת

בני בן שנה נמצא בבית עם מטפלת. מאז שעבר לצרוך מוצקים ירד באחוזונים. יונק בסביבות שש בבוקר, כשעה אחרי אוכל פרוסת לחם עם ממרח (אבוקדו/טחינה/חומוס), ביניים פירות, צהריים מרק עוף (ניסינו קציצות אך ללא הצלחה בנתיים), ביניים יוגורט עם מחית פרי/ לחם עם ממרח. פרט להנקה בבוקר את כל הארוחות שפירטתי אוכל עם המטפלת. אני נמצאת בבית רק לארוחת הערב בסביבות שש (מגיעה בחמש הביתה). בארוחה זו אני מנסה להציג אותו למגוון מזונות מוצקים ונתקלת בבעיה כבר כמה זמן. פרט ללחם עם ממרח וירקות חיים שהוא מאוד אוהב, אני לא מצליחה לגרום לו לאכול לא גבינות ולא ביצים. ניסיתי להכין ביצה במגוון צורות וממשיכה לנסות כל ערב וכל ערב הביצה נזרקת על הרצפה או נזנחת על מגש הכיסא. הוא מוכן לאכול רק את חלמון של ביצה קשה. מסיבה זו אני משלימה בדרך כלל את ארוחת הערב עם דייסת שיבולת שועל על בסיס תמ"ל + בננה מעוכה. את הדייסה הוא אוכל בתאבון רב – משמע הוא רעב בארוחה. לא מוכן גם לאכול ממרחי גבינות- ממש סוגר את הפה לאחר הביס הראשון בו הוא מעקם את הפרצוף ומנסה לירוק החוצה מה שכבר אכל. גם גבינה צהובה נפלטת מהפה. הייתי שמחה לקבל המלצות למאכלים אחרים פשוטים יחסית להכנה ועשירים בחלבון שאפשר להציע לו במקום הביצה והגבינות בארוחת הערב. הכנתי כמה פעמים ממרח עדשים כתומות שמרחתי על לחם אבל אני לא בטוחה שזה מספיק וחשה שמבחינת מוצקים הוא בעיקר אוכל פחמימות ושומנים ומעט מאוד חלבון – מצב שעלול להיות בעייתי בהמשך כשיפסיק לצרוך תמ"ל. ובאופן כללי, הייתי שמחה לדעת כמה חלבון אמור ילד בגילו לצרוך, האם באמת חשוב כל כך להתעקש על מנת חלבון בארוחת הערב אם הוא אוכל בשר בצהריים?

הארוחות צריכות להיות באווירה רגועה וגם את אוכלת איתו לא רוצה ביצה וגבינה אפשר לתת ארוחה בשרית שוב או ךנסות דג או טונה עם גבינות תנסי בצקום גבינה סקי וניל או גמדים (גבינות בטעמים שמכילים חלבונים ) לא צריך להתרגש אני מציעה שתלכי לדיאטנית בק"ח שתעזור לך ,יכול להיות שאצ צריכה להוריד ציפיות ואז אם לא לוחצים היא יתחיל לאכול

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים