FTT

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

21/06/2015 | 18:30 | מאת: דנה

שלום, בני בן שנה ו-8 (שנה ו- 6 מתוקן). נולד בשבוע 34, תאום, במשקל 2 קילו. בגיל שנה וחודש שקל 7.5 קילו כיום בגיל שנה ו- 8 שוקל 8.350 קילו עולה מאוד לאט במשקל ומתרחק מהעקומות. בגובה שומר על אחוזון 10. הקף ראש שומר על אחוזון 35. מפותח מכל בחינה אחרת. מאוד מאוד פעיל ובתנועה מתמדת. עדיין בבית עם מטפלת. אוכל כמויות מאוד קטנות מאז ומעולם. עוד בתור תינוק לא הצליח להגיע אפילו ל 100CC לקילו ליום. מנסים להעשיר עם שמנות, גבינות, מעדנים, מזון שמן. מנסים למסד ארוחות מסודרות. אבל בגלל שהוא אוכל מעט, הוא רעב לעיתים יותר קרובות. נותן צואה בדר"כ פעם ביומיים. נראית רגילה. בדיקות צליאק, ספירה, פריטין, תפקודי כבד, כליה ו- CRP תקינות. כיצד מומלץ להתקדם, אם בכלל? אנחנו מנסים לא להילחץ, אבל הוא כל כך רזה...

קחי אותו לרופא ותבקשי שיתן לך חווה דעת צריך לקבל יותר פרטים ולהסתכל על העקומות ולבדוק מה הוא אוכל וכמה לכן אני מציעה שתקבעי תור לדיאטנית ילדים בק"ח על מנת שתדעי יותר בנוסף לקחת אותו לרופא גסטרו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים