תזונה בריאה לגיל 4

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/02/2015 | 15:21 | מאת: לנו

שלום, תאומיי כמעט בני 4. מתמידים באחוזון 3. אוכלים סביר בגן. בגדול הילד אוכל יפה והילדה בררנית ומתמקדת בסוגי מזון מצומצמים (אבל לאורך תקופה - הסוגים משתנים, אז אני מניחה שזה בסדר) ההיצע מראש הוא בריא. אין ממתקים. מיצים. מטוגנים. וכו'. הבעיה היא הבוקר, לפני הגן - הילדה שותה בקבוק סימילאק על בסיס סויה (אנחנו משתדלים לא לצרוך מוצרי חלב. פרט לביצים וחמאה. ומשתמשים בתחליפים) הילד אוכל -בכפית- 4-6 כפיות אבקה של ת"מל סויה או של פדיאשור (כן, יש שם רכיב חלבי..) כמוה, גם הוא לא מוכן לשמוע על משהו אחר. שותה חצי כוס מים בסוף. אני לא מתעקשת כי לי עצמי לא ברור אם זה שווה. חשוב לי שיקבלו את כל תוספי המזון שהם לא בהכרח אוכלים. האם הנזק בהשארת התמ"ל בגיל הזה היא גדולה? מה החלופות? תודה!

אני לא מבינה למה את נותנת חלב סוייה אם הילד לא רגיש לחלב ,יתכן מחסור בסידן כי אני מבינה שאת לא נותנת מוצרי חלב בלבד חמאה וקצת פדיאשור הגבלות כאלה בלי לדעת הן לא נכונות ועלולת לפגוע באיזון תזונתי של הילדים לכן ממליצה בחום לפנות לדיאטנית ילדים שתעזור לאזן את התפריט ולא לעשות את זה לבד כי זה לא נכון סליחה שהייתי קצת תוקפנית בכתיבה

01/03/2015 | 08:08 | מאת: לנו

אני מאמינה שכולנו רגישים לחלב, כשהוא בא מפרה שקיבלה גם הורמונים ואנטיביוטיקה... אבל זה באמת עניין של אמונה. לא חקרתי את זה מדעית על הילדים שלי. השאלה היא איך להתקדם מכאן לתזונה מאוזנת מבלי להתחיל סדרה של בדיקות דם...

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים