ויטמין a

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

19/02/2015 | 22:11 | מאת: יעל

שלום למנלי הפורום שמעתי שאחות טיפת חלב המליצה לאמא לתינוק בן שנה להפסיק לתת לו ירקות בצבע כתום מפני שהדבר עלול לגרום לנזק בכבד. רציתי לדעת האם אכן הדבר. למעשה אני מאכילה את התינוק במרק המכיל בין היתר שני ירקות כתומים כבר תשעה חודשים ולמעשה כרגע אני חושדת מאז ששמעתי את המלצת האחות. בבקשה תגובתכם. תודה רבה, יעל.

את יכולה לתת מרק עם כתומים ,ההמלצה היא לערבב לא לתת רק כתומים גם ירוקים כמו קישוא במקרה שקראת סביר להניח שהתינוקת הייתה כתומה ובגלל זה אמרה לה להוריד כתומים עודףויטמים A נאגר בכבד אבל על מנת להגיע לזה צריך לקחת כמויות אדירות כמו כדורים למשל :האחות הגזימה ולכן אין לך מה לדאוג במרק צריך להוסיף גם כתומים גם תפו"א ,גם קישוא לדוגמא

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים