תינוק שמסרב לאכול

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/12/2014 | 21:07 | מאת: Tomer's mom

שלום, בני בן ה-7 חודשים ניזון בד"כ משתי ארוחות מוצקים וכ-5 בקבוקי תמ"ל (180cc עם קורנפלור לאור רפלוקס) לאורך היום. היום הגננת סיפרה שהוא כמעט ולא אכל מהמוצקים, וכשהציעה לו בקבוק- אכל רק 60cc. מאז הוא סירב כמה פעמים (גם למים בלבד), כאשר בניסיון האחרון אכל מעט מאוד והקיא מיד לאחר מכן (נראה היה שהקיא את מה שזה עתה אכל בלבד, כמות קטנה). אציין שכשהחלפתי בערב חיתול- הוא היה מעט רטוב. הילד לא היה נראה אפטי, אבל קשה להגיד- כי היה כבר עייף. כך נוצר מצב שהלך לישון ללא אוכל. בנוסף אציין שאין לו חום, כן בוקעות לו שיניים והוא מצונן. האם אלה יכולות להיות סיבות לסרבנות האכילה? מתי צריך להתחיל לדאוג? אם הוא לא יתעורר כהרגלו בלילה לאכול- האם זו נורה אדומה? מתי צריך ללכת לרופא? אחרי כמה זמן יש חשש להתייבשות? אודה לתשובתכם המהירה.

זה נראה שעובר עליו משהו ולכן הייתי מחכה ולא נלחצת מה שהוא יואכל יואכל .סביר להניח שיחזור לאכול כרגיל רק לא לדחוף אם יורד במשקל ,ולא אוכל או כמעט ולא יש לקחת אותו לרופא

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים