אלרגיה או וירוס??

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

14/12/2014 | 10:08 | מאת: אפרת

שלום יש לי תינוקת בת 4 ח' עד לפני כחודש וחצי בערך היתה אוכלת נוטרילון , הילדה עלתה במשקל יפה מתפתחת לגילה כצפוי ללא פליטות או חוסר שקט. לפני כ חודש התחילה לאכול מעט ממה שהיתה רגילה (היתה אוכלת 160CC ) בבדיקה אצל הרופאת ילדים אמרה לנו שיש לה גזים הוחלט לתת לה פרוביוטיקה למשך 5 ימים דבר שעזר וחזרה לאכול רגיל. לפני שבוע שוב אותה בעיה התחילה לאכול מועט שוב אותה החלטה לתת לה פרוביוטיקה, לאחר יומים הילדה התחילה לשלשל בכמות של לפחות 10-15 פעמים ביום בדיקת צואה שנעשתה היתה תקינה השלושים נמשכו ממעלה משבוע החלפנו לה את האוכל לנוטרמיגן על בסיס סויה שהילדה לא הסכימה לאכול בחשש שאולי יש לה אלרגיה לחלב , בגלל שלא הסכימה לאכול את הסוג אוכל הזה אמרו לנו לתת לה סימילאק ללא לקטוז , נתנו לה לאכול את הסמיליאק ומאז בנתיים פסקו השילושים אבל הקיבה עוד רכה אציין כי בכל השבוע שהיתה עם השילושים נתנו לה מים של אורז, בננה, תפוח טחונים וגם מים עם נענע דבר שלא הפסיק את השילשולים השאלה שלי היא פה מה לעשות הרופאת ילדים אמרה שעד גיל שנה אי אפשר לבדוק רגישות לחלב, איך אפשר לדעת האם היא רגישה לחלב, או שזה סתם וירוס שחטפה אציין עוד כי יש לי עוד ילדים בבית ואף אחת מהם לא רגישה לחלב. האם יש אפשרות לדעת מה הבעיה אולי האוכל שלא מתאים לה אשמח לתשובה מפורטת וסליחה על האורך

לא נראה שלאחר 4 חודשים הילדה מפתחת רגישות סביר להניח שהיו שלשלוים (אולי וירוס אולא תמיד יש הסבר ) ולכן הייתי מציעה לחזור לפורמולה הראשונה נוטרילון ולהוסיף דייסת אורז (על כל 160 סמ"ק להוסיף 2 כפיות מטבח של דייסת אורז לתינוקות )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים