תזונה לתינוקת בת שנה ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

29/09/2014 | 12:44 | מאת: תמר

שלום, הבת שלי בת שנה ושלושה חודשים, אוכלת מזונות מוצקים, אבל אוכלת מעט מאוד מהם וצריכה השלמה של מטרנה בכל ארוחה. לעיתים קרובות כשהיא אוכלת אוכל מוצק היא מקיאה את כל האוכל מיד אחכ כי או שנתקע לה מלא אוכל בחיך למעלה וזה גורם לה להקיא, או שנתקעת לה בגרון חתיכה גדולה מדי וכו'. היא אוכלת גבינה ומאכלים רכים בלי להקיא, אבל זה לא משביע אותה וצריכה שוב השלמה של מטרנה. היא לא רזה במיוחד ולא שמנה, לפי טיפת חלב היא בממוצע. אציין שיש לה את רוב השיניים, גם הטוחנות, והיא לועסת היטב.. רציתי לשאול מה עושים לגבי ההקאות, והאם זה בסדר שבגיל הזה היא עדיין ניזונה בעיקר ממטרנה? והאם זה דורש טיפול של תזונאית? אודה למענה. תמר

29/09/2014 | 13:25 | מאת: תמר

היא לא אוכלת מנה מלאה של מטרנה, אני שמה לה 180 מ"ל בכל ארוחה והיא אוכלת בהדרגה, אם היא רעבה היא אוכלת כמעט בקבוק מלא, אבל משאירה תמיד בסביבות ה60 מ"ל, לרוב היא אוכלת חצי מה180 ואחכ משלימה כשהיא רעבה בהמשך.. היא יכולה כל חצי שעה לאכול.. כל שעה או כל שעתיים.. בסה"כ לא ספרתי כמה ארוחות היא אוכלת, בערך 4 בקבוקים ביום. בלילה כבר הרגלנו אותה ששותים רק מים. עוד דבר, בגן מספרים לי שהיא אוכלת אורז וקציצות וכו' ולא מקיאה אף פעם.. מה שמוזר לי

לא יתכן שאוכלת כל חצי שעה ולכן את צריכה לעשות סדר בבוקר בקבוק תמ"ל כמה שאוכלת אוכלת ולא להשלים פרי ולדוגמא כריך עם גבינה ארוחה הבאה קציצה עם אורז או פתיתים בלי ללחוץ ארוחת ביניים יוגורט ארוחת ערב ביצה עם גבינה ופנים של לחם וירק בקבוק תמ"ל תעשי סדר ועל תיתני כלום בין הארוחות ובגיל הזה אוכלים כל4-5 שעות אם את לא מסתדרת פני לדיאטנית ילדים בק"ח שתעזור לך לעשות סדר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים