תזונת ילדה בת ארבע ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

19/09/2014 | 18:58 | מאת: ש

שלום רב, ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. לאחרונה בתי מבקשת בכל ערב ביצת עין. האם זה בסדר לתת לילדה בגיל שלה ביצה שאינה מוכנה לגמרי? כמו כן לעיתים לגן אני מכינה לה כריך עם חביתה (מביצה אחת) ובערב היא מבקשת שוב ביצה. האם זה בריא שתי ביצים ליום? 2. בתי מאוד אוהבת גבינה צהובה . אנחנו קונים 22% או 28%. כמה פרוסות גבינה צהובה מומלץ לילדה בגילה לאכול ביום? האם יש צורך לדאוג מכולסטרול בגיל כזה? 3. שאלתי האחרונה היא לגבי שתיה בבוקר. בתי רוצה רק מים בבוקר למרות נסיונותיי הרבים לתת לה משהו חם כמו תה למשל. מה כדאי לתת לה בבוקר לשתות? האם מעדן חלב זה מומלץ? תודה רבה

20/09/2014 | 20:37 | מאת: כוכבי בריגי'ט

את יכולה לתת כל יום ביצה (עדיף 1 ולא 2 ) ואם כל כך אוהבת ביצים תני לה בבוקר חצי ביצה ובערב עוד חצי ביצה עם גבינה או טונה בקשר לגבינה צהובה אם אוכלת 1 פרוסת 1 ביום בסדר אם רוצה עוג תקני גבינה צהובה 15% שומן בבוקר עדיף לתת לה כוס חלב או יוגורט ולא תה (מונע ספיגת ברזל )

21/09/2014 | 19:51 | מאת: ש

תודה על התגובה המהירה. מה לגבי ביצת עין? האם זה בסדר לתת לה לאכול ביצה שאינה עשויה לחלוטין?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים