משקל נמוך עייפות וכולסטרול בילדה בת 5

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/09/2014 | 10:47 | מאת: מאיה

שלום, ביתי בת 5 שוקלת 15 ק"ג בלבד. בשל משקלה והעובדה שהרבה פעמים עייפה עשיתי לב ב. דם. להלן התוצאות שיצאו חריגות: כולסטרול 194 (כשטווח הנורמה רשום כ 75 עד 170) ldl-cholest 124 - (הטווח 50-110) monocytes 4.7 eosinophils 0.76 8.10% eosinophils % 1. האם הערכים הללו יכולים להסביר את עניין העייפות/משקל? 2. האם ערכי הכולסטרול מצריכים טיפול כלשהו? (יש לנו רקע במשפחה). עד לתור לתזונאית שנקבע עוד חודש וחצי... אשמח להמלצותיכם איזה שינויים עלי לבצע בתפריט שלה להורדת הכולסטרול בינתיים. התפריט היומי שלה הוא בערך: קורנפלקס תירס עם חלב אורגני בבוקר, כריך בגן, א. צהריים מבושלת של הצהרון, חטיף/רוגלך אחהצ שמעתה יבוטלו.. ובמקומם יבוא פרי. בערב כריך/פיצה/בורקס/טוסט תמיד עם סלט שיש בו שמן זית. כ-4 פעמים בשבוע גם ביצה. (האם בכלל מותר כעת גבינה צהובה?מאפים? ביצים?). אודה על תשותבכם לגבי הכל. תודה.

כן צריך לטפל בכולסטרול ולהוסיף סיבים ,לתת גבינות 5% אם את רוצה לתת לה גבינה צהובה 15% שומן לא לתת בורקסים יכולה לאכול עוף ,דגים בקר (1 בשבוע ) לחם מקמח מלא ,קורנפלקס מ'מח מלא בקשר לעייפות את צריכה לדבר עם הרופאה ההמלצות כמובן לא מחליפות יעוץ אצל דיאטנית ילדים כמובן

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים