בעיות שינה ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/09/2014 | 21:28 | מאת: גילי

שלום אמנם זה לא פורום שינה, אך אשתי ואני מרגישים שאחד מתנגש ומפריע לשני לגבי הילדה שלנו, ולכן מנסים גם פה. בתי בת 3.5 חודשים. ילדה שניה שלנו, נולדה במשקל 3,700. (הגדולה בת 3.5 שנים). החל מגיל 3-5 שבועות החלו בעיות שינה במהלך היום. בתקופה זו אכלה תקין את הכמות שלה, אך לא הצליחה לישון במהלך היום יותר מחצי שעה רצופה. השינה במהלך היום הסתכמה ב- 2 עד 3 הירדמויות של עד 30 דק'. כך משך חודש, עד גיל חודשיים וחצי בערך. החל מגיל חודשיים וחצי בערך, ועד לפני מס' ימים, עניין השינה הסתדר קצת, הגענו למצב של 45-50 דק שינה אחרי הבקבוק של הבוקר, ו- 3-4 שעות שינה בצהריים. העניין הוא שבמקביל החלו בעיות של אכילה, כאשר לא תמיד סיימה את המנה, לפעמים אף זרקה את הבקבוק אחרי 20-30-40 מ"ל. לפני מספר ימים כתבתי על כך בפורום, קבלתי תשובה, ובלי קשר, ביום וחצי האחרונים הילדה אוכלת באופן מסודר ומסיימת בנינוחות יחסית את כל המנה. הבעיה היא שעכשיו, כשהיא אוכלת תקין, אז חזרו בעיות השינה. הירדמויות ביום של לא יותר מחצי שעה רצופה, וקושי בהרדמה, הן ביום והן בשנת לילה, שלא היה בתקופה שלא אכלה טוב. כמה הערות: בתקופה שלא אכלה טוב, לפעמים התקעשנו איתה, ולאחר שרופא המשפחה שמע זאת, כעס מאוד ולכן הפסקנו. אוכלת כמה שבא לה, ואנחנו לא מנסים עוד לדחוף. הילדה מקוררת ומנוזלת מאוד מזה כשבועיים, האף סתום מאוד. שתי שאלות בנושא: 1. אנחנו מזהים דפוס שחוזר על עצמו, בו בתקופה שהיא אכלה טוב- לא ישנה טוב ורציף ביום, כולל קושי להרדים ביום ובשנת לילה, עקב עצבנות, ואילו בתקופה שלא אכלה טוב, ישנה טוב יותר ולפרקים ארוכים במהלך היום, והיה קל יותר להרדים. אגב, הילדה ישנה שנת לילה ארוכה ורציפה משלב מאוד מוקדם - גיל חודש בערך. 2. משהו מוזר שמטריד אותנו לגב הילדה, ומבקש את התייחסותכם: גם בתקופה שאכלה טוב, וגם בתקופה שלא, אנחנו לא מזהים אצלה את הרעב ואת הביקוש לאוכל. כלומר, אחרי שנת לילה של 10-11 שעות, הילדה לא בוכה מרעב, ודי רגועה בקטע הזה. ילד לא אמור לצרוח מרעב אחרי שינה ארוכה כזו? כנ"ל אחרי שנ"צ של 3-4 שעות. הילדה פשוט לא משדרת רעב. שוב, יכולה לסיים את הבקבוק, אבל זה לא שהיא בקשה/בכתה לאוכל, והשאלה אם זה חריג. תודה רבה

לפי הכיתוב אתם יותר מידיי רוצים להחליט בשביל הילדה אולי תיתנו לה באופן טבעי להוביל גם את השינה וגם את האכילה אני מתכוונת כמה שתוכת תוכל ולא לדחוף לה את האוכל אותו דבר עם השינה אם ישנה 10 -11 שעות ותוכל לאחר מכן ותא מתעוררת מצויין לאורך כל השנה ראשונה האכילה ושינה משתנה ,אתם לא יכולים להסיק מסקנות ולכן כל עוד שעולה במשקל ומתפתחת יפה מאוד על תתעסקו איתה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים