תינוקת בת 3.5 חודשים - חוסר תיאבון חריג

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

30/08/2014 | 08:26 | מאת: גילי

שלום ארחיב בפרטים, על מנת לתת תמונה מלאה. תיוקת בריאה, בת 3.5 חודשים. לידה תקינה במשקל 3.7 ק"ג. עלייה במשקל עד כה נראית תקינה. אתמול נשקלה אצל רופא המשפחה, משקלה כעת 6.425 ק"ג. הרופא עקב גם אחר העלייה במשקל על ציר הזמן, ולדעתו כרגע תקין. מגיל שבוע, הילדה היתה מאוד לא רגועה, ייחס נו זאת כמובן לגזים. מגיל חודש בערך, האכלות שלה מאוד קשות וארוכות, אם כי בדר"כ היתה מסיימת 120 מ"ל, ולאחר מכן גם 150. בשלב מסויים, בגלל חוסר הנוחיות שלה, החלפנו מסימילאק Advanced למטרנה Extracare. לפני חודש בערך, עקב עצבנות, וחוסר רצון לסיים את המנה, בהמלצת הרופא החלפנו ממטרנה extracare למטרנה Comfort. ההמצב הוא שבחודש האחרון אוכלת 80, ואז קצת מתקעקשים איתה, ואולי מצליחים לסיים 120. ( 5 ארוחות ביום). בשבועיים האחרונים המצב בלתי נסבל. הילדה לא מראה סימני רעב. אחרי שנת לילה של 9-11 שעות, לא ממש דורשת אוכל, וגם אחרי שנ"צ של 3-4 שעות, גם כן אינה ממהרת לבקש אוכל, אנו נותנים מיוזמתנו. הבעיה היא שהיא אוכלת 20-30-40, גם זה לא ברוגע, וזורקת את הבקבוק. עד לפני כמה ימים ממש התעקשנו איתה, ואז אכלה עוד קצת בעצבנות תוך תזוזה עם הגפיים, אבל הרופא אסר עלינו לעשות זאת ולהכריח אותה. ברור לנו כי העלייה התקינה במשקל עד כה תיפגע בכמויות תזונה אלה. מספר נק' לתשוממת לב: 1. בשבועיים האחרונים מאוד מקוררת ומנוזלת, אף סתום, כך שרואים בזמן האוכל שקשה לה מאוד. 2. חזרנו מאילת לפני יומיים, ועקב המצוקה של ההאכלה שלה שם, וחשש מהתייבשות, ננו לה בקבוק מים על מנת שלפחות תכניס נוזלים. להפתעתנו, שתתה את זה ברוגע וממש בכיף. אתמול בערב ניסונו זאת פה, כלומר בזמן שלא רצתה להמשיך עם החלב (אחרי 20-30 מ"ל) נתנו לה בקבוק מים - המשיכה לשתות. החזרנו לה לפה את הבקבוק חלב, זרקה אותו. שוב מים, שוב שותה. בקיצור, מים אין לה בעיה וקושי לשתות. פשוט נראה שלא רוצה חלב. 3. הוחלפו מספר בקבוקים (התחלנו עם Avent, בחודשיים האחרונים מMum, והיום ניסינו Nubi.) אין שינוי. היינו שמחים לדעת שחוסר התיאבון מקורו בעובדה שהיא מקוררת, ולא נוח לה, אבל אם כך, אז מדוע מים היא כן שותה בכמות וברוגע? לא יודעים למה לקשר את זה, ומאוד מתוסכלים ומודאגים. אשמח לעזרה. תודה.

אני חושבת שאתם יותר מי דיילחוצים על האוכל שלה וכפי שהרופא אמר לכם היא עולה יפה במשקל ולכן על תיתנו לה אוכל בכוח תנו לאכול כל 3 שעות (לא חייבת לאכול 120 סמ"ק כל פעם )כמה שתוכל תוכל אפילו אם אוכלת 30 סמ"ק על תשלימו כי אתם יוצרים אצלה הפרעת אכילה אם לא תסתדרו לכו לדיאטנית ילדים שתעזור לכם לעשות סדר אין לה שום בעיות של תאבון פשוט אתם לוחצים עליה ולכן מעדיפה לשתות מים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים