תינוק בן שבעה חודשים שלא רוצה בקבוק

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

25/08/2014 | 11:27 | מאת: רעות

שלום, יש לנו תאומים בנים בני שבעה חודשים, כאשר מאז הלידה אחד אכל טוב יותר מהשני באופן משמעותי לפני כחודשיים התחלנו טעימות והתאום שעד כה אכל פחות טוב, גילה עיניין גדול יותר בכפית ובמאכלים מוצקים ועכשיו גם הוא וגם אחיו, מקבלים שתי ארוחות מוצקים ביום, ארוחת פירות וארוחת ירקות עם עוף אלא שבשבועיים האחרונים הוא ממש מסרב לאכול בבקבוק, הוא לא מוכן להכניס לפה את הפטמה, חוץ מלעיתים ממש רחוקות או באמצע הלילה שמתעורר לאכול. בלית ברירה, ועל מנת שיקבל את הערכים התזונתיים שיש בפורמולה, אנחנו מכינים ממנה דיסה ומאכילים אותו בכפית, ואז הוא מרוצה, שבע וישן טוב יותר. אנחנו משתדלים להקפיד על כמות נוזלים טובה, אך יש לי הרגשה שזה לא מספיק... שאלותי הן: האם להתעקש על אכילה בבקבוק, גם במחיר של ארוחה? מה היתרונות של אכילה בבקבוק בשלב זה מעבר לערכים התזונתיים של פורמולת התינוקות? בהנחה שרוב הארוחות של תינוק בגיל שבעה חודשים הן מוצקות, מהי כמות הנוזלים שרצוי לתת? תודה רבה

אני חושבת שיואכל מבקבוק אם יהיה מספיק רעב ולכן חכי לפחות 4 שעות בין ארוחה לארוחה אם בשום פנים ואופןלא רוצה מבקבוק תני לו דייסה על בסיס תמ"ל ואז יקבל גם נוזלים וגם תמ"ל עם דייסה וגם כמובן במרק יש נוזלים כך שאין לך מה לדאוג מבחינת נוזלים . ובקיצור יקבל בערך 3 דייסות ו2 ארוחות (פירות ומרק ) ובליילה אם מתעורר אולי יקח בקבוק תמ"ל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים