בררנות בגיל 8

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

25/08/2014 | 15:09 | מאת: ענת

בריגיט כוכבי שלום, ביתי בת 8 ילדה בריאה שאוכלת מעט מאז ומעולם. כל השנים אמרו לנו לעזוב את זה ולא לעשות מזה עניין. ההתלבטות מאוד גדולה כי הילדה אוכלת מעט מאוד דברים. דוגמא מארוחת צהריים- הוכנו כדורי בשר ברוטב, קציצות ללא רוטב ופסטה בלי כלום. אם זה היה תלוי בה היתה אוכלת רק פסטה טבולה בקטשופ. הסכימה לטעום כדור בשר. אכלה מנת פסטה. אמרה שיש לה בחילה ולא מסוגלת לאכול יותר כלום. אחרי מס' דקות רצתה תוספת פסטה. אמרתי לה שאם יש לה בחילה לכדורי בשר אז גם פסטה זה לא אופציה. חשוב לציין שעל השולחן היו גם סלט ירקות וירקות מבושלים שאנחנו אכלנו... מה את מציעה לעשות?

את לא מוסרת מספיק פרטים על בררנות באוכל בלבד שלא אוכלת כדורי בשר ילדים בררנים לא יתחילו לטעום מזונות חדשים הרבה פעמים זה מגעיל אותם וככל שנלחוץ זה לא יעזור ולכן אין ללחוץ וכל הזמן להציע את צריכה לבקש יעוץ לדיאטנית ילדים בק"ח על מנת לאזן את התפררט ולראות אם למרות הבררנות התפריט מאוזן או לא ואם לא להוסיף ויטמינים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים