תזונת תינוק בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/08/2014 | 05:17 | מאת: רונה

מצטערת שיצא קצת ארוך, ניסיתי לתת כמה שיותר פרטים כדי לקבל את התמונה הכוללת. אני מיואשת מאוד ומקווה שתוכלו לתת לי מענה. הגוזל בן חודשיים וחצי ניזון מפורמולה מגיל 0. התחלנו בפורמולה רגילה על בסיס חלב (אני גרה בחו"ל ושם הפורמולה KERICARE GOLD PLUS) והפשוש היה סובל מאוד במהלך ההאכלה ואחרי (ממש מתפתל). החלטנו להחליף פורמולה אחרי כשבועיים למשהו שנחשב כאן יותר "עדין" S-26 GOLD הכול נראה היה כאילו עולה על המסלול הנכון הוא היה הרבה יותר נינוח ורגוע אבל אחרי כשלושה שבועות חל שינוי מאוד קיצוני בתדירות היציאות (מפעם ביום ל 7 פעמים ביום ויציאות נוזליות). בגלל השינוי הקיצוני בתדירות החלטתי ללכת לרופא וזה שלח אותנו לבדיקת צואה שיצאה חיובית ל STOOL REDUCTION SUBSTANCE . הרופא טען שמדובר באי סבילות ללקטוז ובהתייעצות איתו הוחלט לשנות פורמולה לדלת לקטוז, שמכילה פחות מ 3גר לקטוז ל 100מל והיא על בסיס CASEINE ולא על בסיס WHEY. היינו על הפורמולה הנל NURTURE PREMIUM GOLD והכל היה טוב ויפה, הגוזל עשה רושם טוב אך הינה לפני 4 ימים שוב התחילו הצרות - הילד מתפתל בזמן האכלה, אני שומעת את הבטן גועשת אחרי האוכל ושחרור של גזים, הוא מכניס את הבקבוק לפה ואחרי שניה של יניקה זורק את הבקבוק החוצה ובוכה, הוא הוריד משמעותית את כמויות האוכל מ 150מל כל 4 שעות לבקושי 100. לציין שלמרות כל הנל הוא עולה במשקל ונראה חיוני במשך היום. בבדיקת צואה נוספת מפני 3 ימים ה STOOL REDUCTION יצא הפעם שלילי. אני מאוד מוטרדת מעניין האוכל בעיקר עקב הורדת הכמויות המשמעותית, הוא אפילו לא מגיע לחצי מהכמות שאמור לאכול ביממה ובעיקר מוטרדת מהאופן בו הוא מתפתל שוב בכל האכלה והגזים שחזרו בצורה מוגברת. מה עוד כדאי לעשות או לברר, אני כבר לא יודעת על איזה כיוונים לחשוב. בנוסף האם בדיקת הצואה השניה בהכרח מעידה שלא מדובר באי סבילות ללקטוז ? האם כדאי לחזור לפורמולה רגילה על בסיסWHEY דומיננטי ובסיס חלב ? האם יכול להגרם נזק משימוש בפורמולה דלת לקטוז אם אין בכך צורך ממשי ?? ובעיקר למה הוא שוב לא רגוע בהאכלה וכלכך סובל. קשה לי לראות אותו ככה. אני ממש מיואשת מקווה שתוכלו לנתב אותי. מודה מראש ושוב סליחה על האורך. רונה

נעשו כאן הרבה החלפות פורמולה כך שקשה להבין אם יש בעייה . מכוון שאת מתארת אי שקט אני מציעה שתבקשי מהרופא שיתן לך פורמולה חצי מפורקת שנקרת NUTRAMIGEN יש בחו"ל ותשארי עם הפורמולה זאת עד שיהיה בן חצי שנה ואז תבדקי עם הרופא אם אפשר לתת לו פורמולה רגילה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים