אוכל לתינוקת בת 3 שבועות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

21/08/2014 | 22:22 | מאת: ליאת

יש לי תינוקת בת 18 ימים שאוכלת סימילאק מיום שנולדה. כבר בגיל שבוע החלה שלא להסתפק ב90 מ"ל לארוחה ולחפש עוד אוכל. בגיל שבוע וחצי סיימה בכל ארוחה בקבוק של 120 ולאחרונה גם אחרי ה120 היא בוכה ומחפשת עוד ובלית ברירה אנחנו מכינים לה עוד 60 ממנו אוכלת 30-40. אין איך להרגיע אותה שהיא רעבה וברור לנו שמדובר באוכל ולא במשהו אחר כי היא מחפשת עם הפה ומסיימת את הבקבוק של ה-120 עד הטיפה האחרונה היא אוכלת כל 3 שעות לעיתים גם כל 4-4.5 שעות אך לעיתים גם כל שעתיים וחצי רק. היא נולדה במשקל 3490 בלידה רגילה בשבוע 39+4 השתחררה מבית החולים במשקל 3470. ובביקורת בבדיקה בטיפת חלב בגיל 10 ימים שקלה 3900 (עלתה 400 גר') אציין כי כבר בבית החולים היא הייתה אכלנית גדולה ואכלה כבר בגיל יומיים שלושה 50 מ"ל בכל ארוחה האם זה תקין, האם לאפשר לה לאכול כזו כמות או לנסות להגביל את הכמות בדרך כלשהי? אציין כי היא לא סובלת מגזים או כאבי בטן רגועה בדרך כלל ולא פולטת באופן מוגזם אך אני חוששת שהכמות גדולה מדי בעבורה אודה לתשובתכם שני

22/08/2014 | 03:29 | מאת: מישהי

היי ליאת המתוק שלי היה בדיוק אותו דבר. אכל המון ועלה במשקל במהירות בדיוק כפי שאת מתארת אחכ זה התמתן. אני מאמינה שצריך ללכת עם התינוק, לרובם יש "וסת אוכל" כשהיא לא תרצה לאכול יותר היא לא תאכל. כל ילד והצרכים שלו אם היא דורשת כמות כזאת בכל האכלה אני אישית לא הייתי מונעת, אבל זאת דעתי האישית, אולי המומחים יענו/יחשבו אחרת

כן תגבילי תורידי 20 סמ"ק גם אם מחפשת לדעתך לא אומר שרוצה אוכל ולכן תקטיני נפחים

22/08/2014 | 17:28 | מאת: ליאת

לכצה להוריד בסה"כ כל מנה ומה עושים אם היא בוכה וצורחת שהיא רוצה עוד ולא מצליחים להרגיע אותה בשום דרך ?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים