סלקטיביות אכילה - בן שנה ו 11

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/07/2014 | 02:17 | מאת: טלי טל

שלום בני כיום בן שנה ו11. עד גיל שנה וארבעה חודשים לערך היה מקבל באהבה את כל סוגי המאכלים שנתתי לו. ביום בהיר אחד, הפסיק לאכול ביצים ומזונות בעלי מרקמים רכים או רטובים (אך לא בקיצוניות למשל למרות שמסרב לאכול גבינה הוא כן מסכים לאכול מעדן. פירות וירקות - לא הסכים להתקרב עד שגילה את האבטיח והענבים, ולאחרונה גם פלפל אדום, מלפפון ועוד.) זה מאוד מבלבל ומטעה כי הוא לא מסרב לכל מאכל בעל מרקם רך ורטוב אך בהחלט סלקטיבי.. ניסיתי לתת לו בצק או פלסטלינה למגע, והבחנתי שגם כן - הוא נרתע ואולי אפילו נגעל (אמר לי איכס איכס וצחק) ראוי לציין שמדובר בפעוט שמרגע הלידה ועד היום - מאוד תקשורתי, חברותי, וורבאלי (מילולי) מדוע הוא הפסיק לאכול את אותם הדברים שבהתחלה היה אוכל עם תאבון רב??

לפעמים תינוקות בתחילת חיהם לא בררנים באוכל וכאשר הם גדלים הם יותר מודעים לטעמים ומתחילים להיות כאילו סלקטיביים ,זאת תופאה ידועה ולא צריך להיכנס ללחץ . הכי חשוב לאכול ביחד ,יתכן שזה יעבור ויתכן שלא וילמד לאכול מזונות שמתאימים לו לטעמו אם יש בעייה חזקה של מרקמים זאת תחושתיותיתר ואולי את צריכה לפנות למרפאה בעיסוק בק"ח

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים