בן שנה וחודשיים מסרב לאכול

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

13/07/2014 | 11:34 | מאת: tal

שלום, בני בן שנה וחודשיים. נולד במשקל 2.5 כעת שוקל 8 ק"ג. לאחר ירידה בעקומות. ברוב הארוחות הילד מסרב לאכול אם אינו מסרב, מאוד ממעט באכילה 3-4 כפיות. מסכים לאכול רק בהיסח הדעת, עם משחק בידו או שירים בטלויזיה. מסיט את הראש כתגובה ראשונית כשמציעים אוכל. רוב היום משחק ונראה חיוני, אך ניתן להבחין בסימני עייפות גם אחרי שעה משנת לילה. למרות זאת, המוגלובין תקין. עד לפני חודש ינק והיה בבית, כעת נמצא במעון, ללא שיפור באכילה, אפילו הרעה. מסרב למוצקים ולא ניתן להתקדם במרקם, למרות שגם את הבשרי טחון אוכל כמה כפיות בלבד. למרות זאת, כשנתתי מספר פעמים בודדות במבה או שוקולד, אכל בהנאה וביקש עוד. לפי הדיווח מהגן, בארוחת בוקר אוכל מקסימום 2 ביסים מפרוסת לחם, בצהרים 4-5 כפיות טחון, ב15 אוכל 2 כפיות פרי טחון. לפעמים מסכים לשתות 100 מל מטרנה אחרי ארוחת בוקר, אך לאחרונה מסרב. בבית אוכל 2 כפיות גבינה/שמנת עם כפית טחינה עם 2 ביסים לחם ושותה 120 מ"ל מטרנה. נרדם ב19 קם בסביבות 23 שותה 180 מל מטרנה ואח"כ בסבביבות 3, שותה 100 מ"ל. ניסיתי להציע דברים חדשים חתוכים: תפוא, פשטידות, לביבות, קציצות, עוף מסרב. עד לפני כמה חודשים אכל בבית אוכל בשרי מעוך יפה עד להתדרדרות הדרגתית. יתכן כי התדרדרות החלה כשבועים שלושה לפני בקיאת שיניים, לא אכל כמעט כלום ולא חזר לעצמו כשבקעו. אנחנו אובדי עצות, לא מכריחים, אפילו ניסינו "להרעיב" אותו, הצענו אוכל פעם ב3 שעות, בלי משחקים, באותו יום לא אכל כמעט כלום עד 17 ואז אכל שמנת 15% וקם בלילה רגיל למטרנה. אנחנו אובדי עצות וגם במעון שואלים אותנו מה לעשות כשלא אוכל ומסרב למטרנה?

את מתארת בעיית אכילה כאשר כמעט ולא אוכל ומוכן לאכול חטפים ובעצם שותה תמ"ל בליילה ולכן את צריכה את םמרפאה להפרעת אכילה לגיל הרך מרפאה כזאת קיימת בכל בית חולים ולכן אתם צריכים לבקש מכתב הפנייה מהרופא שלו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים