הפרעות אכילה לילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/04/2014 | 22:55 | מאת: תמי פ

שלום, בתי בת שנתיים ובשלושת החודשים האחרונים היא מסרבת לאכול, כנראה חסרת תאבון, כשאנו מנסים להאכיל אותה היא לרוב לוקחת טעימה ואז מתחילה לקפץ בכל החדר לשחק לראות טלוויזיה וכל דבר שאינו קשור לארוחה וללאכול. היא ירדה (2.5 קילו). בערב היא הייתה אוכלת כל דבר ורק בתקופה האחרונה הדבר היחידי שהיא מסכימה לאכול הוא תה, מים, ואקטימל בבוקר כשהיא רואה מאכלים כמו גלידה שוקולד ושוקו היא ישר קופצת ומבקשת (בעקר דברים מתוקים). הדבר מאוד מטריד אותי ומכניס אותי ללחץ, האם היא בבעיה? ממה זה נובע ? ואם אפשר לטפל או מהו הגורם הנכון לפנות אליו. !! אודה על כל התייחסות.

קודם כל לכי לרופא יתכן שצריך לעשות בדיקות דם אם באמת ירדה 2.5 ק"ג תבקשי שיפנו אותך לדיאטנית ילדים שתעשה ערכה ותיתן לך הוראות מה לעשות ואם תיראה שאיאפשר לפתור את הבעייה תפנה אותך למרפאות לבעיות אכילה (יש מרפאה כזאת בכל בית חולים ) בשלב ראשון הייתי עושה סדר לתת לה לאכול כל 4-5 שעות ואם לא רוצה לא לדחוף לה אוכל .

22/04/2014 | 23:44 | מאת: תמי

תודה לך על העזרה.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים