בן 8 חודשים מסרב לאכול מבקבוק

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

30/03/2014 | 15:05 | מאת: עדינה

בני בן 8 חודשים מסרב לאכול מטרנה מבקבוק. אוכל מרוסק הוא אוכל בתיאבון בכפית 3 ארוחות ביום - פירות, מרק ודיסה לארוחת ערב. מסיים קערה שלמה. מלבד שלושת הארוחות האלו - לא מוכל כבר כמעט שבועיים לאכול מטרנה. לפני שינה מסרב לאכול את הבקבוק, בלילה מתעורר לאכול, אוכל 20 מל וחוזר לישון ובבוקר מסרב לקבל את הבקבוק. לא אוכל כלום מהדיסה בכפית ב18:00 עד הפירות בבוקר ב9:00. יש לציין שגם מים מבקבוק הוא מסרב לשתות. ניסינו גם להסמיך את המטרנה עם דיסה של מטרנה וגם להחליף את גודל הפטמה. אציין שהוא קצת מצונן האם יש טעם ללכת לרופא? האם יש הצעות נוספות כיצד לגרום לו להשלים את התזונה למה שילד בגילו צריך?

אם עולה יפה במשקל סה"כ בסדר את יכולה לתת את כל הארוחות בכפית גם בבוקר דייסת מטרנה עם פרי למשל כמו בננה

01/04/2014 | 21:15 | מאת: רננה

לי הייה בעיה דומה עם הבן שלי שסירב לקחת בקבוק עד שמצאתי בקבוק שהוא אהב החוכמה היא לא להתייאש ולתת במשך שבוע ויותר מאותו בקבוק.... כמובן שלא לתת את אלא משהוא אחר (ככה שאין אופציה להנקה ועוד) אצלי למשל הבקבוק היחידי שעבד זה טומי טיפי בקבוק עם פטמה רחבה ובמידה שלא אולי תנסי כוס שתיה כי לקראת הקיץ כדי וחשוב התהייה יכולת לתת מים במיוחד לצד מוצקים בהצלחה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים