מי שפיר בזמן הפרשות חומות

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

03/08/2015 | 13:06 | מאת: סי ס

שלום רב, שבוע 16+3, צפויה לעבור מי שפיר שבוע הבא (17+4). לפני 3 שבועות היה לי דימום חזק ליומיים כתוצאה מהמטומה, נפסק לגמרי אחרי יומיים, ומאז ועד היום (כמעט 3 שבועות)יש הרבה הפרשות חומות, שהבנתי כי אלו למעשה שאריות של הדם וזה בסדר. שאלתי: האם זה בטוח ואפשרי לעשות מי שפיר כל עוד יש את ההפרשות החומות האלו? האם עדיף לדחות מעט ולחכות עד שייפסקו לגמרי (למרות שהבנתי שאין בטוחה לדעת מתי יפסיקו ההפרשות)? כל הבדיקות עד כה תקינות ואני מרגישה טוב בסך הכל, רק עניין ההפרשות החומות עוד מלווה אותי. תודה על מענה מראש.

03/08/2015 | 16:17 | מאת: סי ס

בסקירה ראשונה מלפני שבוע בדופן קדמי של שק ההריון נצפה איזור של היפרדות קרומים בעובי של כ 9 מ"מ ללא עדות לדימום פעיל ואין סימנים להיפרדות שליה. השליה אחורית מרגינלית, לא מכסה הפתח.

שלום, הסיכון להפלה בדיקור כאשר יש דימום או הפרשות חומות בגלל קרישי דם בין הקרומים עולה. אני מציע לנסות לדחות את הדקור לשבועות יותר מאוחרים, כמו 19-20 בתקווה שלא יהיו דימומים נוספים. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה