תלסמיה וצרות אחרות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

30/07/2013 | 09:44 | מאת: דימדומית

שלום רב, אני מנסה להכנס להריון ובעקבות כך ניגשתי לבדיקות גנטיות שונות בבד' לתלסמיה נמצא לי המוגלובין F גבוה (1.4) והמוגלובין A2 נורמלי (2.5) רופא המשפחה שללך אותי לבצע בדיקות נוספות כדי שנוכל לברר את הנושא לעומק... כל המדדים יצאו בגדר הנורמלי (אין ערכים גבוהים או נמוכים) מלבד FE-IRON שיצא גבוה (187) רציתי לדעת מה הדבר אומר? זה מעיד על משהו הקשור לתלסמיה?

1. לא ברור לי הנושא של בדיקת טחלסמיה לפני הריון. יש לך במשפחה? אם יהיה לך עובר עם נשאות של טלסמיה (נשאות, לא מחלה) האם תעשי הפלה? תארי לך שיש לך תכונה זו ואימך היתה מפילה אותך בשל בדיקה כזו!!! 2. רמת ברזל בדם יכולה להיות ממצא אקראי, כי רמה זו משתנה לפי צורכי הגוף. אין לה משמעות ללא ידיעת ספירת הדם, פריטין וטרנספרין. 3. היות ומדובר בבדיקות לפני הריון, והצעירות היום אחוזות פניקה בלתי אפשרית לפני בזמן ואחרי, לא טוב ייעוץ מרחוק על ידי מי שלא מכיר אותך ויכול לעקוב. סכמי עם רופא המשפחה איך מסיימים בירור זה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה