בדיקת דם חומצה פולית וברזל

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

27/07/2013 | 12:27 | מאת: מישהי

שלום. בבדיקות לפני שלושה חודשים נמצא לי חוסר ברזל בדם. פריטין נמוך אך בנורמה (11). בת 42, היסטוריה של חוסר פריטין חמור וכנראה בעיית ספיגה (בגלל נטילת לוסק), עירויים ששיפרו את המצב משמעותית. כרגע מנסה להיכנס להריון ולכן נוטלת חומצה פולית, ויטמין D וכמובן הברזל שהזכרתי קודם, מזה 3 חודשים. אני לוקחת פולקס, שמכיל גם ברזל וגם חומצה פולית. קיבלתי הפניה לבדיקות דם, וכתוב שצריך להפסיק חומצה פולית שלושה ימים לפני הבדיקה. מכיוון שהפולקס משולב, הפסקתי לקחת אותו, אז יוצא שאני לא לוקחת גם ברזל 3 ימים לפני הבדיקה. האם תוצאת הברזל תהיה אמינה? או אפילו יותר אמינה מהמצב ההפוך? אולי כדאי להפריד את הבדיקות ולעשות את הברזל במועד אחר,תוך כדי נטילת ברזל? תודה

27/07/2013 | 23:35 | מאת: מישהי

קראתי עכשיו שגם את הברזל צריך להפסיק שלושה ימים לפני. אז יצאתי חומוס, אבל לא נורא. לפחות בחומוס יש ברזל :-)

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה