פענוח בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

24/07/2013 | 13:43 | מאת: רון

צהריים טובים, סבלתי תקופה ארוכה מכאבים באזור אשך שמאל. לאחר בדיקות ואבחון, ביצעתי ניתוח וריקוצל. לאחרונה הכאבים חזרו, ונראה כי אצטרך לחזור על הבדיקה בשנית. בינתיים הרופא שלח אותי לבצע בדיקות דם: alpha fetoprotein as tumor. יצא לי ערך של 1.4 beta hcg marker. יצא לי ערך של 0.1 איני מבין את הבדיקות הללו והמשמעות שלהן. אין ערכים בתוצאות הבדיקות לדעת מה המשמעות שלהן. וגם בהסברים נראה כי מדובר בבדיקות לנשים בהריון בעיקר??? אשמח להסבר

חבל שאין לך דיבור מלא עם הרופא המטפל שיסביר מה הוא מחפש ומה התוצאות אומרות הבדיקות הן של סמני סרטן, ולבדיקות אלו אין "ערכי נורמה". התשובות נראות תקינות. בדיקת בטא היא אכן בד"כ בדיקת הריון, אך זו בעצם בדיקה הורמונלית, ובחלק מגידולים יכולה להיות עליה, גם אצל גברים.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה