חוסר בברזל

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

24/07/2013 | 10:53 | מאת: מורן

שלום, קיבלתי תוצאות של בדיקות דם ומופיע לי שרמת הברזל שלי עומדת על 26, כמובן שזה משפיע על ההמוגולובין, המטוקריט וכל הנספחים. שאלתי היא, ואינני בטוחה אם זהו הפורום הראוי - צריך לקחת תוסף ברזל (IRON) או B12? תודה מראש.

איני יודע עלייך דבר רמת ברזל בדם אינה מהווה אינדיקציה מלאה לחוסר או תקינות ברזל, וגם המסקנה "כמובן שמשפיע על ההמוגלובין" אינה מבוססת. במקום זה, מציע לך לשלוח סיפור מלא- גיל, מין, מצב בריאות, מחלות תרופות, הסטוריה גיניקולוגית אם אישה, וכלל תשובות המעבדה- ספירת דם, פריטין, טרנספרין. אם חסר ברזל מוסיפים ברזל, וזה לא קשור ל-B12, שיכול להיות תקין או לא

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה