Bilirubin ו-TSH

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

23/07/2013 | 07:27 | מאת: מיכה

שלום רק, עשיתי בדיקת דם אתמול בעהקבות חולשה שאני מרגיש כמה תקופה של כמה חודשים וישנן כמה תוצאות חריגות שחוזרות על עצמן מבדיקת דם מלפני שנה. Bilirubin Total 1.7 כשהגבול הוא 1.2 Bilirubin Conjugated 0.3 כשגבול הוא 0.2 Bilirubin Unconjugated | 1.4 כשהגבול הוא 1.1 יש לציין שעד לפני 4 ימים נטלתי אנטיביוטיקה נגד סינוסיטיס. TSH 5.57 כשהגבול הוא 4.8 לגבי ה-TSH ב3 בדיקות שעשיתי שנה שעברה התוצאות היו חריגות: 10.83 7.58 ו-6.57. מה המשמעות של תוצאות חריגות אלה שחוזרות על עצמן? תודה רבה.

1. ראה בקשתי לעיל לסיפור מלא+ כלל תשובות המעבדה. 2. אתה כותב שהבדיקות חוזרות על עצמן, אז כנראה אינן קשורות סלינוסיטיס או לאנטיביוטיקה. 3. הכי שכיח עם עליה קלה של בילינרובין זו תכונה מולדת, ג'ילברט, בה יש באופן קבוע ערך מוגבר, ללא כל משמעות קלינית וללא צורך לחקור או לטפל. 4. חבל שאינך שולח את כלל התשובות לכן נשאר לי להניח הנחות. אני מניח ש-T4 תקין, ואז הממצא של TSH מעט מוגבר הוא בגדר ממצא מעבדתי המצדיק מעקב אחת למספר חודשים, אבל אינו מחלה או בעיה בריואתית, ולא זה אחראי לתחושות שלך.

23/07/2013 | 08:47 | מאת: מיכה

קודם כל תודה על תגובתך המהירה. קישור לבדיקות הדם: http://jpg.co.il/view/51ee17d53b5ce.png/ אני בן 23 לא סובל ממחלות רצינות כלשהן. הסינוסיטיס חוזר כבר פעם 3 בשנה האחרונה. בכללי ישנה תחושה של עייפות וחולשה והפרעות שינה כבר יותר משנה. כמו כן אני לא מצליח לעלות במשקל כבר כמה שנים. אני שוקל 60 ק"ג והגובה שלי 178. תודה רבה, מיכאל.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה