צום לפני בדיקת אשלגן בדם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/07/2013 | 18:27 | מאת: אלי

קראתי שאין צורך בצום לפני בדיקת אשלגן בדם. אבקש להבין מדוע, שהרי אם המזון מכיל אשלגן, האשלגן בדם יעלה ויבלבל את הבדיקה. ובפרט במזון המכיל הרבה אשלגן.

בכל רגע ורגע רוב האשלגן הוא תוך תאי ולא חופשי בנזול הדם. עודף אשלגן פשוט יושתן החוצה.

22/07/2013 | 22:26 | מאת: אלי

תודה. אבקש להבין, הרי הסלואו קיי מעלה את הרמה בדם ע"י שהוא נספג באיטיות באופן רציף. ואם האשלגן היה מיד עוזב את הדם, ולא היה נשאר בדם אפילו דקה אחת, לא היה עוזר הסלואו קיי. ומזה משתמע שלוקח מעט זמן עד שהאשלגן יוצא מהדם. וממילא אם הנבדק אכל בננות לפני הבדיקה, והאשלגן הגיע לדם בדיוק בעת הבדיקה, אזי לכאורה באותו רגע האשלגן ייראה תקין, ואפילו שתוך זמן קצר הוא יעזוב את הדם. ושוב תודה מאוד על עזרתך בהסברת הענין

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה