פענוח רמת גלוקוז בדם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/07/2013 | 17:12 | מאת: גיל

שלום רב, בן 43 בריא ידוע כסובל מי.ל.ד מגיל 17 מטופל תרופתית ב 10 מ"ג קונברטין ביום ומאוזן בבדיקת דם שיגרתית שערכתי (ספירה, וכימיה בדם) התגלה ערך אחד בלבד שאינו תקין- גלוקוז - ברמה של 104. כל הערכים האחרים יצאו תקינים לרבות כולסטרול - 160 טרציגלידים - 79 hdl - 46 ldl-106 מה המשמעות של ערך זה באספקט של סוכרת? כמו כן בחלק מהמדדים מופיע ערך עליון תקין של עד 110 אך בכללית משום מה זה מופיע עד 100 - מה הסיבה? האם יש חשש לדאגה?

1. לכל מעבדה יש את ערכי הייחוס שלה. 2. חבל שלא כתבת אם יש בדרים נוספים כמו סוכרת למשל, וכן על איזה רקע י.ל.ד מגיל 17? 3. כאשר יש ערך מעל לנורמה, יש מקום לחזור על זה, ואם שוב גבוה מעל 100 יש מקום להעמסת סוכר, על מנת לסווג לתקין/ הפרעה בסוכר בצום/ אי סבילות לסוכר/ סוכרת.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה