נטילת אבץ

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/07/2013 | 11:48 | מאת: אני

בגלל נשירת שיער שיש לי, המליצו לי להתחיל ליטול אבץ ביקשתי בדיקת דם ואמרו לי שהקופ"ח לא מבצעת בדיקה זו. אם אטול בכל זאת את כדורי האבץ, האם אין חשש שיהיה לי יתר אבץ בגוף? נאמר לי שאם יש עודף, זה יוצא יחד עם השתן. האם נכון? ולכן אין חשש? תודה

אם תקחי חודש תוסף אבץ לא צפוי שיקרה כל רע אם תקחי אבץ והשיער יחזור לצמוח, לא תוכלי לדעת אם זה הודות לאבץ, או פשוט שהשיער סיים את שלב הנשירה ועבר לשלב הצמיחה, כפי שזה בד"כ וללא כל קשר לחוסר או עודף בחומר כלשהו.

22/07/2013 | 13:37 | מאת: אני

תודה. אבל אם הנשירה היא כבר זמן רב? אולי זה לא תקופתי, לא?! והרוקחת המליצה לי לקחת את התוסף הזה 3 חודשים ולהפסיק (ולא רק חודש 1) האם 3 חוד' זה כבר יותר מידיי? והאם באמת העודף יצא עם השתן?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה