פענוח ספירת דם ילד בן 3

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

20/07/2013 | 12:57 | מאת: אורית

שלום, הבן שלי משתעל במהלך שלושת החודשים האחרונים. היינו אצל רופאים אמרו שזט התקררות. אפילו פעם אחת עשינו צילום ריאות והיה נקי. השיעול לא היה מלווה בחום. יחד עם זאת בשבוע האחרון חל שינוי. היה לו חום גבוה 39 כל יום פעמיים ביום בימים שבת ראשון שני ובלילה בין שני לשלישי. אחכ התחיל שוב שיעול. חשוב לציין שביום ראשון הייתי אצל רופאת ילדיםץ לא נתנה שום תרופה אמרה וירוס. ובמקרה של חום רק להוריד חום. ביום רביעי הבן שוב לא הרגיש טובץ ביום חמישי הלכנו לרופא אחר. נתן אנטיביוטיקה + אינהלצית עם ונטולין+ משאף לטיפול במשך חודש. ביקשתי שיתן הפניה לספירת דם. ביום חמישי בצהריים היה חום 38.2. תוצאות הגיעו מדאיגות. WBC 1.8 HB 11.4 HCT 33 MCH 23.8 MCV 68.8 PLT 115 NEUTROPHIL S%- DIF 30.1 LYMPHOCYTES 61.4 NEUTROPHILS abs-DIF 0.6 LYMPHOCYTES abs- DIF 1.1 MONOCYTES abd-DIF 0.1 כל בשאר יצא בטווח הנורמה. האם תוכלו לומר לי מה משמעות התוצאות בבקשה? תודה אורית

עם 1800 לויקוציטים ו-600 נויטרופילים הוא צריך ספירת דם חשדה היום. או מוקד רפואי אם יש בסביבתך, או במיון אם אין, אבל צריכה הפניה, אחרת עלולה לשלם 700 שח'.

20/07/2013 | 14:54 | מאת: אורית

תודה רבה לך על המענה. כעקרון מחר בבוקר יש לנו תור בקופת חולים לספירה חוזרת. האם ניתן להמתין למחר בבוקר או שאתה ממליץ לנסוע כבר היום? תודה אורית

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה