בדיקת עמילאז וליפז

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

17/07/2013 | 20:45 | מאת: גיורא פלאפון 0506264991

אני בן 67 ובמשך 15 שנים ערכי בדיקת עמילאז שלי גבוהים הבדיקות נעו בין 120 ל200 והליפז בין 120ל150 כל יתר הבדיקות בסדר אינני סובל משום מחלה כרונית לאחרונה ביצעתי אולטרסאונד בטן ונמצא כבד שומני אינני שתיין והBMI שלי הוא 27 האם יש קשר בין העמילאז.ליפז הגבוהה לכבד שומני מה הטיפול שאתם ממליצים לי תודה גיורא

איני חושב שיש קשר בין הכבד השומני לבין תשובות אלו אם התשובות יציבות, גם אם יש תנודות, במשך 15 שנה, איני חושב שיש מקום לבירור כלשהו. עבודה על הורדת MBI על ידי פעילות גופנית+ אכילה נבונה יכולה לשפר מידת השומניות של הכבד, ואז תדע אם יש שינוי בשני האנזימים. אולי שווה פעם אחת להגיע למרפאת כבד ולדבר איתם בשביל השקט הנפשי.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה