בירור על בלוטות בצוואר

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

17/07/2013 | 01:32 | מאת: ריקי

אצל בתי בת 27 הופיע גירוי בראש לפני 4 שבועות ואובחן הרפס זוסטר . היות והרופא ראה בלוטה בצוואר, הוא נתן לעשות U/S צוואר. מצאו בלוטות ,קלאסיות" שנראות תגובתיות ובלוטה אחת סופראקליכאלית 0.93/ 0.95 עגולה, מרקם לא קלאסי. אמרו להיות במעקב. האם הבלוטה הסופראקבלקאלית היא צריכה להיות מקור לדאגה כי בטוח שהיא "לא טובה" או שהיא גם יכולה להיות תגובה לזיהום כמו הבלוטות האחרות? הספירת דם והכימיה לגמרי תקינים. תודה מראש על ההתיחסות

אין לי דרך לדעת אם "בטוח" שהיא לא טובה או שייתכן והיא תגובתית, חוץ מהעניין הסטטיסטי שאומר "מה ששכיח- שכיח". אם לילדה יש זיהום בראש ויחד איתו הופיעו בלוטות, מן הסתם הן תגובתיות לזיהום ולא סרטן שהופיע במקביל להרפס. האם "יכול להיות" שהיא לא טובה?- כן, יכול להיות. איך נדע?- זה בדיוק המעקב עליו הומלץ.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה