פענוח בדיקת שומנים בדם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

30/06/2013 | 13:56 | מאת: רון

שלום רב, בן 35 ביצעתי בדיקת פרופיל שומנים: cholesterol 245.4 hdl 45.4 vldl 16.74 triglyceriders 83.7 ldl 183.26 non hdl cholesterol 200 משקל גופי תקין, לא מעשן, עושה פעילות גופנית 3 -4 פעמים בשבוע ללא לחץ דם,סכרת רופא המשפחה ישר המליץ על כדורים, האם זן הברירה היחידה? האם לא צריך לקבל החלטה עזו לאור כל העובדות? להוריי אין כולסטורול תודה

מהן "כל העובדות" ולמה לדעתך רופא המשפחה שלך אינו יודע? הטיפול הלא תרופתי הוא פעילות גופנית+ אכילה נבונה+ משקל תקין. אם מיצית אותו (ואיני משוכנע), אזי השלב הבא יהיה טיפול תרופתי. לפי רמת הטריגליצרידים לא תוכל עם תזונה לשנות הרבה. אתה יכול לבקש ייעוץ של דיאטנית ואולי של מרפאת ליפידים בטרם טיפול תרופתי. מאוד קשה לעשות חישוב מדעי של רמת הסיכון שלך ולתת תשובה מדעית בשל גילך הצעיר

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה