פענוח בדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

28/06/2013 | 19:00 | מאת: ליזה

שלום רב, אמי, בת 60 לא מרגישה טוב - חולשה בעיקר, מתעייפת מהר, וחיוורת, לציין שלא כהרגלה מכיוון שהיא בד"כ אשה נמרצת מאוד וחיונית. רופאת המשפחה שלחה אותה לבדיקת דם שבה יצא RBC נמוך (3.62), המטוקריט נמוך (34.2), ו MCH גבוה (33.6). מעבר לכך כולסטררול LDL גבוה של 136. האם משהו בבדיקות הזו יכול להסביר את ההרגשה שלה..? תודה מראש

.

29/06/2013 | 00:40 | מאת: ליזה

אמי, כאמור בת 60, בריאה, ללא בעיות כלשהן, ללא מחלות (בהווה או בעבר), לא נוטלת תרופות כלשהן. הבדיקה הייתה ספירת דם כללית, בגלל החולשה שעליה היא דיווחה לרופאה. וחוץ ממה שפירטתי הכל בבדיקה זו יצא תקין.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה