כולסטרול טוב ורע גבוהים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

19/06/2013 | 20:38 | מאת: ronen

שלום למנהלי הפורום אני בן 38 בריא ובכושר גופני גבוה.ללא בעיות בריאות עד כה ומביצוע בדיקת הדם האחרונה נמצאו הערכים הבאים: LDL=176/HDL=68/TRIGLICERIDES=71 האם יש צורך בתחילת טיפול תרופתי כנגד כולסטרול? או שהודות לכמות הכולסטרול הטוב הגבוהה בדם אין צורך בכל בברכה רונן

איני יודע לומר מה סך הסיכון שלך למחלת לב, ואיני יודע מה אתה עושה מבחינה תזונתית (נראה שבסדר לאור TG נמוכים) ופעילות גופנית. עליך לדבר עם הרופא שלך, אך נראה לי שאין התוויה חד משמעית לטיפול תרופתי, אלא אם יש הסטוריה משפחתית "כבדה" בנושא מחלות לב. אכן HDL>60 מצמצם הסיכון

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה