עזרה בפענוח בדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

20/05/2013 | 15:30 | מאת: יפה

היי, אני בחורה בת 36 כחמישה שבועות שאני סובלת מסחרחורות, לאחרונה חלה הטבה עם הסחרחורות. בעקבות הסחרחורות גילו לי ירידה משמעותית בשמיעה בעיקר באוזן ימין אבל גם באוזן שמאל טופלתי בסטרואידים ללא הטבה במצב השמיעה. בבדיקת דם שביצעתי יצא לי ESR 49 ואותה בדיקה שבוצעה בתחילת החודש יצאה עם תוצאה של 25. האם יש סיבה לקפיצה הזו? האם זה יכול להעיד על הבעיה שאני סובלת ממנה. אשמח לשמוע יפה

ש.ד היא בדיקה לא ספציפית, שיכולה להיות קשורה לדלקת כלשהיא פרט לכך איני יכול לומר דבר.

20/05/2013 | 17:36 | מאת: שירה

לפני שבוע וחצי איבדתי הריון. במהלך הניתוח ההמוגלובין שלי ירד ל-4 וקיבלתי כ-10 מנות דם. כשהשתחררתי לאחר מספר ימים מביה"ח ההמוגלובין עמד על 9.4 היןם עשיתי ספירת דם לראות מה מצבי ולהפתעתי המוגלובין -14 (מעולם לא היה אצלי מעל 12) שאלתי היא האם זה יתכן שתוך שבוע יעלה ההמוגלובין בצורה כזאת משמעותית או אולי כדאי לחזור על הבדיקה כי זאת טעות?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה